Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα Κατάρτισης & Απασχόλησης, 7 μηνών, για 26.000 άνεργους 29-64 ετών (αναμένεται σύντομα)

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται η πρόσκληση για το επιδοτούμενο πρόγραμμα με τίτλο «Επιταγή Κατάρτισης Ανέργων σε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση», το οποίο θα αφορά 26.000 ανέργους από 29 έως 64 ετών.

Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο είχε ανακληθεί το περασμένο έτος από τον ΟΑΕΔ, με σκοπό τον επανασχεδιασμό του με καλύτερους όρους για τους ωφελούμενους.

Με βάση το νέο σχεδιασμό, όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές και θα τους παρέχεται εγγυημένη απασχόληση για έξι μήνες, σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος που περιλάμβανε εγγυημένη απασχόληση μόνον για το ένα τέταρτο των ωφελουμένων. Με το νέο σχεδιασμό ο άνεργος αναμένεται να λάβει, μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή, 5.500 ευρώ.

ΠΟΙΟΥΣ  ΑΦΟΡΑ Η ΔΡΑΣΗ

Η δράση δίνει τη δυνατότητα σε άνεργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα με  τίτλο «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ 29-64 ΕΤΩΝ ΣΕ ΚΛΑΔΟΥΣ ΑΙΧΜΗΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ», οι οποίοι:

 

  • Έχουν γεννηθεί από 1/1/1952 μέχρι και 31/12/1987
  • Είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  • Είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΒΕΙ Η ΔΡΑΣΗ

  • Πρόγραμμαθεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών, σε 43 ειδικότητες 8  αναπτυσσόμενων κλάδων της ελληνικής οικονομίας, όπως, τουρισμός,  τεχνικά επαγγέλματα, αγροδιατροφικός, logistics, νέες τεχνολογίες, ενέργεια, εμπόριο και περιβάλλον.

                                       

  • Πιστοποίησηεπαγγελματικών γνώσεων και προσόντων των καταρτισθέντων.
  • Υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής & καθοδήγησηςτου ανέργου για την επιλογή του αντικειμένου κατάρτισης και της ειδικότητας απασχόλησης.
  • Απασχόληση 6μηνών σε επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα.  

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Το ακριβές ύψος του επιδόματος για τη θεωρία  και το ύψος της εργοδοτικής συμμετοχής για την εγγυημένη απασχόληση σε επιχειρήσεις,  θα ορίζονται στην αναμενόμενη επίσημη πρόσκληση της δράσης, που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Εργασίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ -  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αν είστε άνεργοι ηλικίας 29-64 ετών και θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία και διευκρίνιση

Fields with (*) are required.
voucher-small-min.jpg

Επικοινωνία

Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από τον ΕΟΠΠΕΠ με αρ. αδείας 2100207.

Επαγγελματική Επιμόρφωση και Εξειδίκευση για Μεταφραστές

EL-Translations
Σχολή Μετάφρασης και Διερμηνείας
Λ.. Πεντέλης 2 (Πλ. Δούρου)
15234, Χαλάνδρι
Τηλ: 215 525 1910

 

email: training@el-translations.com

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ακολουθήστε μας στο Facebook